Octopus, pijlinktvis, sepia! Het zijn allemaal inktvissen. Wat vreemde naam eigenlijk, want ze hebben geen skelet, het zijn dus geen vissen, maar weekdieren. Een octopus heeft acht armen de pijlinktvis tien en de sepia ook. Die laatste herken je trouwens aan zijn gestreepte lichaam. Omdat de weekdieren zo broos zijn, hebben ze verschillende technieken ontwikkeld om zichzelf veilig te houden. Zo kunnen ze verkleuren en opgaan in hun omgeving. Daarnaast is daar de bekende inkt. Deze wordt gespoten als afleiding, zodat de belager gedesoriƫnteerd wordt en de inktvis kan wegvluchten. Deze inkt wordt veel gebruikt om pasta of risotto mee te kleuren. Bij onze gefrituurde calamares kiezen we voor de pijlinktvis. Een heel lekker en veelzijdig beestje. Gevuld met groenten, de sepia door de risotto, gestoofd of uiteraard als calamares. De inktvis is een heuse delicatesse bomvol eiwitten. Een ode aan deze lekkernij kon dus niet achterblijven!